AGENDA

No et perdis l’agenda d'activitats de les Muntanyes de la Costa Daurada

dies 14, 21 i 28 de gener de 2019

Cicle Curiositats Científiques 2019

L'Hospitalet de l'Infant

Veure més

De l'1 al 31 de gener

Experiències personalitzades Gener 2019- Tarvitur

Online

Veure més

12, 13 i 14 d'abril

Ruta Motociclista

Vandellòs

Veure més

Cicle Curiositats Científiques 2019

dies 14, 21 i 28 de gener de 2019

L'Hospitalet de l'InfantCicle Curiositats Científiques 2019

L’Hospitalet de l’Infant acollirà aquest mes de gener nou cicle de conferències sobre curiositats científiques

Està organitzat pel Campus Extens de la URV del municipi, amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura, per als dilluns 14, 21 i 28 de gener

 

El Campus Extens de la URV de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha organitzat un nou cicle de conferències sobre curiositats científiques aquest 2019, amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura i de la Diputació de Tarragona. El cicle consta de tres conferències, a càrrec d’experts en la matèria, que tindran lloc els propers tres dilluns de gener, a les 19.30h, al Centre Cultural Infant Pere de l’Hospitalet de l’Infant. En concret, a la Sala Bonet Castellana.

La primera, la del 14 de gener, anirà a càrrec del físic nuclear, investigador i divulgador científic Javier Castelo Torras i tractarà sobre Ulugh Beg, net del gran conqueridor Timür (Tamerlan) i monarca d’un gran imperi de l’Àsia central durant el segle XIV, que va destacar com a astrònom i com a matemàtic i que va fer construir un descomunal observatori astronòmic a Samarcanda (Uzbekistan).

La segona, la del 21 de gener, titulada “Escepticismo, pensamiento crítico y sentido común. Algunos ejemplos de creencias acríticas populares”, la impartirà Ferran Tarrasa Blanes, enginyer Industrial en Tècniques Energètiques i Doctor Enginyer Industrial, que des de l’any 2008 és el cap d’Enginyeria en planta de la central nuclear d’Ascó.

El ponent Javier Castelo serà també l’encarregat de la tercera conferència, la del dia 28 de gener, titulada “Rosalind Franklin i l’estructura de l’ADN». Aquesta física-química anglesa va morir de manera prematura i no va poder nominada pel Nobel de Medicina del 1962 per la seva col·laboració en el descobriment de l’estructura de l‘ADN.