AGENDA

No et perdis l’agenda d'activitats de les Muntanyes de la Costa Daurada

Dissabte 24 de Novembre

VIII l'Aglà Festival

Vandellòs

Veure més

de l'1 al 30 de novembre

Experiències personalitzades Novembre 2018- Tarvitur-

Online

Veure més

Del 9 de Novembre al 2 de Desembre

Festa Major de Santa Caterina 2018

Vinyols i els Arcs

Veure més

De l'1 al 31 de desembre

Experiències personalitzades Desembre 2018- Tarvitur

Online

Veure més

Òpera la Canterina

Dia 10 de novembre de 2018

L'Hospitalet de l'InfantÒpera la Canterina

La Canterina és una òpera còmica en dos actes del compositor Franz Joseph Haydn (1732–1809). És la vuitena òpera del seu catàleg, la més antiga que conservem íntegra i la primera que Haydn escriu com a mestre de capella del príncep Esterhazy. La Canterina fou estrenada al palau d’Eisenstadtel 1766 en una representació privada davant l’emperador, tot i que l’estrena pública i oficial no tingué lloc fins al 1767 a Bratislava.


El llibret de La Canterina segueix un text de Domenicco Macchia utilitzat prèviament pels compositors Scirolli (1753), Conforto (1754) i Piccini (1760). L’obra de Haydn però, presenta algunes modificacions respecte al llibret original, atribuïbles al tenor i llibretista Karl Frieberth, que interpretava el paper de Don Pelagio el dia de l’estrena.
La jove Gasparina rep lliçons de vida d’Apollonia, la seva consellera i mare fictícia, i lliçons de cant de Don Pelagio, el seu professor i pretendent, però quan apareix Don Ettore el món de Gasparina trontolla.


Pensada com una crítica a les interioritats de l’òpera del segle XVIII, La Canterina és una caricatura de la vanitat i l’ambició dels protagonistes de l’espectacle operístic.

 

L’espectacle que es podrà veure a l’Hospitalet de l’Infant, dins de la programació municipal de Cultura , és una producció de la companyia reusenca El Teatre de Les Comèdies i anirà a càrrec de les sopranos Laia Frigolé i Maia Planas; i dels tenors Carles Prat i Matthew Thomson. De la direcció d’escena, se n’ocupa Jordi Vall; i de la direcció musical i de  l’adaptació al català, Marcel Pascual.

Les entrades es podran adquirir de manera anticipada fins divendres dia 9 a la taquilla del Teatre-Auditori, de les 18 a les 20 hores; i una hora abans el dia de l’espectacle. El preu és de 5 euros i l’accés és gratuït per als menors de 12 anys.