AGENDA

No te pierdas la agenda de actividades de las Montañas de la Costa Daurada

Benvinguts a Pagès se consolida con 18.000 visitantesBenvinguts a Pagès se consolida con 18.000 visitantes

Los organizadores destacan el éxito del Benvinguts a Pagès, el cual ha aumentado un 45% el número de visitantes, su potencial como atractivo turístico y la implicación del mundo rural

El passat cap de setmana, 18.000 visitants es van apropar a les diferents explotacions agrícoles, ramaderes i pesqueres que han participat en la segona edició de Benvinguts a Pagès a tota Catalunya. Una gran festa del món rural que ha obert les seves portes oferint visites gratuïtes per a que la ciudadania vegi in situ com es produeixen els aliments que desprès arriben a les nostres taules. L'any passat es van registrar prop de 12.500 visites, així que, aquesta vegada, malgrat les males condicions meteorològiques, les xifres han augmentat fins a un 45% més arribant a consolidar el Benvinguts  a Pagès en el calendari anual d'esdeveniments.

Ramón Sentmartí, director general de Prodeca, ha volgut destacar “la gran acollida que aquesta iniciativa té entre la ciudadania i el grau de satisfacció que detectem entre els visitants. Però també volem agrair la gran implicació i col·laboració dels pagesos i les pageses de tot l'àmbit que, malgrat el seu treball i els seus horaris, estan disposats a obrir les portes de casa seva i acollir als visitants de la millor manera possible”.

Xavier Espasa, director de l'Agència Catalana de Turisme, ha declarat que “estem molt contents de formar part d'una acció que dinamitza el territori. Benvinguts a Pagès ens eprmet donar a conèixer una oferta familiar dirigida al públic català, mentre que també es posa de manifest que al voltant de les explotacions existeix un ventall de serveis d'alotjament i restauració que converteixen el món rural en un important atractiu turístic”. Espasa també ha volgut destacar que “aquest és un bon exemple de col·laboració ja que un projecte tan ambiciós com Benvinguts  a Pagès només és possible dur-lo a terme amb la implicació de tots els actors del territori, tant públics com privats”.

Por la seva part, Toni Massanés, director de Fundació Alícia remarca que “reconnectar amb el món rural no només dona més valor a la faina dels nostres pagesos, sinó que és important per a la salut. Per a menjar millor és bo que coneguem què es produeix al nostre entorn”.

 

Visitant de ciutat, en família i que compra producte

La segoa edició de Benvinguts a Pagés, celebrada entre el dissabte 3 i el dilluns 5 de juny coincidint amb algunes festes locals, ha comptat amb la participació de més de 200 explotacions, quasi 200 restaurants, més de 220 allotjaments i múltiples activitats complementàries. En total, prop de 800 propostes diferents repartides entre totes les comarques catalanes.

El perfil més habitual de visitant és el format per famílies que provenen de Barcelona o del seu entorn i que, a les enquestes de valoració, posen molt bona nota a aquesta iniciativa: una mitja que supera el 9 sobre 10. A més a més, en el 80% dels casos, els visitants compren producte, un retorn comercial pels apgesos que és també un dels objetius del projecte.