Instagram YouTube Pinterest

MUNTANYENCS AMB VISTES AL MAR

El poble de l’Albiol, aixoplugat sota el castell encimbellat, se situa en una elevada miranda amb vistes a la Costa Daurada, des d’on, en dies clars, podem veure des de Montserrat fins als Ports. La llegenda diu que des d’aquí Jaume I veié Mallorca i decidí anar a conquerir aquesta illa ocupada pels sarraïns des del port de Salou. El petit nucli allotjava tant sols una part de la població, sobretot ubicada en els diferents masos dispersos pel terme. Durant aquesta caminada en veurem alguns, com el Mas de Nebot, anterior al s. XV o el Mas de l’Esporgat i en visitarem els vestigis de la seva activitat, com el pou de gel de la font Major, del segle XVII.

INICIEM LA RUTA

Sortirem del poble de l’Albiol pel Grauet (GR*), l’antic camí de comunicació amb la Mussara i que encara conserva part de l’empedrat. Amb els seus revolts ens enlairarà gentilment fins al Coll, on divisarem els masos enrunats d’en Coll i d’en Grau, amb una torre rodona i situats en l’antic terme de la Mussara, a peu dels Motllats. Baixarem pel camí vell de Reus a Prades (GR*) tradicionalment empedrat tot i que força malmès en alguns trams. Poc després de la font del Roure, situada al recingle de la Mussara, deixarem el GR* per agafar la pista que travessa els Plans de Peiró fins al Mas de Nebot i les restes del pou de gel de la font Major. Més endavant trobarem l’esmentada font i enfilarem el camí de tornada a l’Albiol, gaudint de les mateixes vistes que els antics muntanyencs.

Temps: 2:30 h.

Dificultat: Baixa

Apta per families amb nens: No

Btt: No

Ruta circular: No

Termes municipals:

  • L'ALBIOL
  • VILAPLANA
  • L'ALEIXAR

Distància total: 8.2 km

Ascens: 200 m

Descarregar ruta en format .gpx

Descarregar ruta en format .pdf

COMPARTEIX AQUESTA RUTA

RUTES DESTACADES

La xarxa de camins del Baix Camp us permet descobrir el nostre territori a un ritme tranquil, gaudint del paisatge, els seus pobles i la seva gent. Endinseu-vos-hi amb aquestes rutes que us hem preparat!

CERCA LA TEVA RUTA

Temps

Hores

0 h

2 dies

6 dies

Distància

Quilòmetres

0 Quilòmetres

40 Quilòmetres

Dificultat

0/100

Baixa

Alta

Municipis