Instagram YouTube Pinterest

DEL RIU BRUGENT AL CIM DE LES MUNTANYES DE PRADES

El riu Brugent constitueix, juntament amb el riu Siurana i el Glorieta, una de les artèries principals de les Muntanyes de Prades. Un riu que fa sentir el seu brogit i que amb la seva força movia els engranatges d’una trentena de molins hidràulics. El poble de Capafonts, situat sota el naixement del riu, es troba rodejat de les imponents serres que conformen la seva capçalera, coronada pel Tossal de la Baltasana, cim de les Muntanyes de Prades i on s’hi localitza l’única comunitat de roure reboll de Catalunya. Tota una excursió per remuntar i gaudir del riu i des de les seves aigües fins al punt més alt de la seva capçalera.

INICIEM LA RUTA

Sortim del poble de Capafonts en direcció al pont Vell, on hi trobarem el Molí de Més Amunt. Resseguim el riu fins agafar a l’esquerra un corriol que ens portarà a l’ermita de Barrulles. Des d’aquí anirem a buscar el camí que porta a Mas de Gravat, antigament rodejat de conreus i on encara s’hi pot observar una cisterna empedrada. Continuarem amunt fins trobar el camí carener, marcat com a GR*, que ens durà al Tossal de la Baltasana. Des d’aquí, baixarem pel GR* cap a Prades. Sortirem del poble pel sud en direcció a l’ermita de l’Abellera, mimetitzada en la roca vermella on s’aixopluga. Des d’aquí baixarem pel corriol que passa per la minsa font de l’Abellera fins agafar el camí ample que ens durà de tornada a Capafonts.

Temps: 6:00 h.

Dificultat: Mitjana

Apta per families amb nens: No

Btt: No

Ruta circular: No

Termes municipals:

  • PRADES
  • CAPAFONTS

Distància total: 17.5 km

Ascens: 600 m

Descarregar ruta en format .gpx

Descarregar ruta en format .pdf

COMPARTEIX AQUESTA RUTA

RUTES DESTACADES

La xarxa de camins del Baix Camp us permet descobrir el nostre territori a un ritme tranquil, gaudint del paisatge, els seus pobles i la seva gent. Endinseu-vos-hi amb aquestes rutes que us hem preparat!

CERCA LA TEVA RUTA

Temps

Hores

0 h

2 dies

6 dies

Distància

Quilòmetres

0 Quilòmetres

40 Quilòmetres

Dificultat

0/100

Baixa

Alta

Municipis