Instagram YouTube Pinterest

TRAVESSA PER LES MUNTANYES DEL GUERRILLER CARRASCLET

Travessa per les imponents serres que tan bé es coneixia el guerriller Carrasclet, que ens permetrà gaudir d’esplèndides panoràmiques sobre els nuclis de població situats als seus peus, i endinsar-nos en raconades amagades i d’una bellesa corprenedora.

INICIEM LA RUTA

Sortim del poble Pratdip pel carrer de Santa Marina, fins arribar a un monument en record als morts a la guerra civil espanyola, on agafem un carrer amunt en direcció a la carretera. 

La creuem, i entrem a l’estret camí dels Solans. Ens enfilem amb decisió, fins que arribem a un mirador privilegiat, equipat amb un cartell interpretatiu del paisatge i que ens permet gaudir de les vistes sobre el poble de Pratdip i les muntanyes que el custodien. A partir d´aquí, planegem pel camí de l´esquerra, passant pel claper (barraca de pedra seca) del Nolla, fins que ens enfilem en direcció al Portell i grauets de l’Estudiant, amb un petit tram aeri equipat amb un cable. Voregem l´imponent barrancada de la Dòvia seguint el camí de la Forestal, fins arribar al portell del Carreter, que ens durà al capdamunt de la serra. Continuem pel camí fins trobar les marques de PR*, que seguirem en direcció al Collet dels Collivassos, des d’on val la pena acostar-se fins a la Miranda (917 m), cim de la Serra de Llaberia, coronat pel radar meteorològic i mirador excepcional. Al Collet, deixarem el PR* i seguirem per la pista fins trobar el GR*, que agafarem en direcció a Colldejou, baixant pel camí empedrat dels Revolts. Un cop arribem al coll del Guix ja només ens quedarà una tranquiŀla davallada fins al poble de Colldejou.

Temps: 4:00 h.

Dificultat: Baixa

Apta per families amb nens: No

Btt: No

Ruta circular: No

Termes municipals:

  • COLLDEJOU
  • PRATDIP

Distància total: 12.5 km

Ascens: 650 m

Descarregar ruta en format .gpx

Descarregar ruta en format .pdf

COMPARTEIX AQUESTA RUTA

RUTES DESTACADES

La xarxa de camins del Baix Camp us permet descobrir el nostre territori a un ritme tranquil, gaudint del paisatge, els seus pobles i la seva gent. Endinseu-vos-hi amb aquestes rutes que us hem preparat!

CERCA LA TEVA RUTA

Temps

Hores

0 h

2 dies

6 dies

Distància

Quilòmetres

0 Quilòmetres

40 Quilòmetres

Dificultat

0/100

Baixa

Alta

Municipis