Cambrils

Un poble situat a la Costa Daurada, banyat pel mar mediterrani . Ple de màgia i encant.

Cambrils

Un poble situat a la Costa Daurada, banyat pel mar mediterrani . Ple de màgia i encant.

Cambrils

Situat al sud-est de la comarca natural del Camp de Tarragona, en la part més baixa de la plana i al costat del mar, el seu terme municipal té 34,76 km 2. La superfície és majoritàriament plana, amb un lleuger pendent d'uns 2% de mitjana, de nord a sud.

El municipi, que té una superfície de 35,08 km²,3​ compta amb 32 855 habitants i una densitat de 936,57 hab./km². Cambrils s’estiguin per quilòmetres de camps de conreus que li atorguen diferents colors i contrastos, un territori genuïnament mediterrani on destaca l'olivera arbequina, els avellaners, els garrofers així com fruites i hortalisses que proveeixen el municipi de productes de la terra de primera qualitat.

História

Època ibèrica

Cambrils va estar integrat dins del territoris dels iberos Cossetanos. Es denominen cossetanos o cessetanos la gent que poblava el Camp de Tarragona en aquella època, en relació a Kesse (o Tarakon), un antic poblament íbero de Tarragona. En el seu terme, només s'ha pogut trobar un lloc que hagi donat ceràmica ibèrica amb exclusivitat, que permet plantejar la hipòtesi d'un indici d'un petit nucli habitat: el Castell de Vilafortuny.

En el terme municipal s'han trobat diverses restes arqueològiques del període paleolític i sobretot neolític, com el jaciment del Cavet, que resulta ser la comunitat agrària i ramadera més antiga de tota la península ibèrica. També hi ha nombroses restes romanes, com a mosaics o ceràmica. També s'han recuperat en el mar àmfores d'aquest període.

Església parroquial de Santa María De les antigues muralles que envoltaven la ciutat es conserva la porta, que va ser restaurada en 1932 per Cèsar Martinell.

Sota imperi romà i alta Edat Mitjana (segles V a IX)

El lloc de l'actual Cambrils va viure la mateixa sort de Tarragona. En 476, després de la caiguda de l'Imperi Romano, Tarraco i tot el seu terriotorio va ser ocupada pels visigots i el rei Eurico. No existeix evidència de destrucció i pel que sembla la captura de la ciutat va ser relativament tranquil·la. És probable que els visigots es fessin càrrec de les estructures de poder existents imposant una classe superior delegada, possiblement hispà-romans en lloc de godos. L'existència de tombes cristianes en aquest període semblen confirmar-ho.

També pot veure's una de les torres, coneguda com a torre del bou (o malament cridada de la presó) ja que va funcionar com a tal durant un temps. A la zona del port es troba una antiga torre de vigía construïda en 1664.

Barri antic

Data del s.XII i és l’ origen de la població de Cambrils, tradicionalment agrícola. És un recorregut molt agradable on hi trobareu acollidores plaus amb comerços autèntics per abastir-vós de qualsevol cosa. Carrers estrets, balcons plens de flors i edificis singulars que us sorprendran.

Llocs d'interès

Cambrils consta amb diversos museus on poder admirar tots els records del poble com per exemple; Museu del Port, Vil·la Romana de la Llosa, Museu de l'agricultura,entre molts altres.

El municipi té un total de 9 km de platja sorrenca, i és on comença el golf de Sant Jordi, una mica més allà de la punta de Sant Pere, i s'estén fins a la punta de la riera de Riudecanyes. El port intercepta la línia de platges deixant-les a ponent i a llevant.

Cambrils té un clima benigne i suau, amb temperatures mitjanes durant l'estiu de 25 ºC i en l'hivern de 12 ºC. I és típicament mediterrani, si bé la humitat característica de les zones properes al mar és contrarestada pel vent sec del nord-oest conegut com "mestral". Cambrils és considerada la capital gastronòmica de Costa Daurada, gràcies a la excel•lència dels seus restaurants, tant de cuina tradicional com d'avantguarda.

És una reconeguda Destinació vacacional de qualitat idònia per a les famílies. Com a Destinació de Turisme esportiu, Cambrils és perfecta per a la pràctica del ciclisme, la vela i el futbol, a més de situar-se privilegiadament enmig de cinc camps de golf.

Veure l'arribada de les barques, com pesquen els pescadors i passejar pel barri antic són escenes que rememoren el passat més tradicional i authentic de Cambrils.

QUÈ MÉS VISITAR

Et proposem altres llocs interessants per descobrir d'aquesta zona

Museu agrícola

Cambrils

Vil·la Romana de la Llosa

Cambrils

Parc Samà

Cambrils

Torre del Port

Cambrils

ACTIVITATS RELACIONADES

Et proposem més activitats interessants per descobrir les Muntanyes de la Costa Daurada

No disposem de cap producte per a la teva cerca.
Prova altres filtres per a trobar el que més s’adeqüi a les teves necessitats.

  • Grups

RUTA PER LES ESPECTACULARS PLATGES DE CAMBRILS

3,5 h 75€/persona

Veure més
  • Grups

RUTA ALS JARDINS BOTÀNICS DEL PARC SAMÀ

3,5 h 75€/persona

Veure més
  • Grups

Puja al tren turístic

Segons el recorregut escollit. Nucli antic= Adults: 3€/ Nens-Senior: 2€ Mercat= Adults: 1.50€/Nens-Senior:1€ Ponent=Adults: 3€ / Nens-Senior: 2€

Veure més