Castellvell del Camp

Castellvell del Camp

Castellvell del Camp és un poble petit en extensió, però de privilegiat emplaçament. Té una extensió de 5'3 Km2, la majoria ben costeruts. 

El nucli de població, situat a l’entrada del terme i als peus del turó que corona l’ermita de Santa Anna, es troba tan sols a 227 m d’altitud, mentre que el punt més baix s’alça a només 160 m.

L’indret més conegut per la gent del poble, és el Puig de l´Àliga (302 m), també anomenat "Muntanya del Pal" o Puget.

El municipi està flanquejat, d'una part, pel Barranc del Roquís i, per l’altra, pel Barranc de les Roquetes. El Barranc de la Vidaleta limita el poble per l'est.

El nucli de població està constituït també per les següents urbanitzacions: Castellmoster, El Pinar IV Fase, Flor del Camp, Les Erboceres, Partida de les Serres, els Pugets i les Planes del Puig.

Tot i que antigament Castellvell del Camp era un poble eminentment agrícola, dedicat al conreu de l'avellana i l'oli, actualment s'ha convertit en una zona predominantment residencial. La proximitat a Reus  i les meravelloses vistes sobre el Camp de Tarragona, han cridat a molts i moltes reusenques a fixar la seva residència a les urbanitzacions construïdes als turons que envolten el municipi. Durant el darrers anys, ha sofert un fort augment de població, la qual cosa també ha comportat una creació i millora de  serveis públics.

Tot i això, el nucli urbà antic conserva l'encant dels petits pobles. Arrupit als peus del turó de Santa Anna, el Castellvell més tradicional desvetlla els seus petits encants en la pujada a Santa Anna, la Font nova, l’església de Sant Vicenç Màrtir o en les arcades antigues de Cal Tramuntà.

L'activitat agrícola encara es manté, sobretot gràcies a la producció de l'oli (DO Siurana) i la molt bona tasca que desenvolupa la Cooperativa Agrícola de Castellvell i la seva Caixa Agrària.

QUÈ MÉS VISITAR

Et proposem altres llocs interessants per descobrir d'aquesta zona

ACTIVITATS RELACIONADES

Et proposem més activitats interessants per descobrir les Muntanyes de la Costa Daurada

No disposem de cap producte per a la teva cerca.
Prova altres filtres per a trobar el que més s’adeqüi a les teves necessitats.