AGENDA

No et perdis l’agenda d'activitats de les Muntanyes de la Costa Daurada

Del 18 al 20 d'octubre

Festival Senderista de les Muntanyes de Prades

Muntanyes de la Costa Daurada

Veure més

26 i 27 d'octubre

La Fira 2024, la Selva del Camp

La Selva del Camp

Veure més

Festa de la pagesia

5 i 6 d'octubre

Prades



Prades estrena la Festa de la Pagesia a l’octubre per a potenciar els nous cultius de la zona. La Festa de la Patata, que acumulava 31 edicions, serà inclosa dins el nou esdeveniment

L’Ajuntament de Prades i la Cooperativa Agrícola de Prades comuniquen que la Festa de la Patata que es celebrava el segon cap de setmana de setembre serà traslladada dins la nova Festa de la Pagesia el proper 5 i 6 d’octubre.  

Enguany, amb el nou esdeveniment es pretén promocionar altres productes locals que es recol·lecten a la tardor, a més del de la típica patata de Prades amb Indicació Geogràfica Protegida.

A Prades la patata ha sigut el producte estrella i de renom durant dècades, el seu cultiu a 1000 metres d’altura, el terreny i la climatologia afavoreixen una qualitat i unes propietats que la distingeixen.

Actualment, la varietat utilitzada és la Kennebec, de producció poc elevada, en comparació amb d’altres, però d’una excel·lent qualitat amb una textura consistent, gust dolç i persistent i lleugera olor de castanya.

Malgrat la seva qualitat, el cultiu ha anat disminuint la seva producció en les últimes dècades per manca de relleu generacional.

Des de l’Ajuntament, la Cooperativa i productors locals s’han impulsat darrerament nous cultius com el llúpol, per a l’elaboració de cervesa IPA “Complot” de Damm amb la previsió d’arribar fins a les 50 hectàrees de cultiu, i la poma de muntanya amb la marca registrada “poma de les Muntanyes de Prades”.

Paral·lelament, es mantenen els cultius tradicionals com l’avellana i nous i la producció de mel a més dels vins d’alçada “Cel de Prades” i “Prades 950” del celler Totó Marqués.

Properament s’anunciarà el programa d’actes que giraran entorn als productes locals, la gastronomia i la pagesia.