Història i sabors de Prades i Capafonts

Els gust de les Muntanyes de Prades

Ens trobarem a la petita vila de Prades, coneguda com la “ vila vermella” pels seus monuments fets de sauló, la pedra vermellosa característica d'aquestes muntanyes. Prades es troba a 7 km de Capafonts i el seu important passat ens rebel·la la raó per la qual ha donat el seu nom a aquestes muntanyes: Al segle XIV, el rei Jaume II va crear el comtat de Prades. Els comtes Prades residien en aquesta població, que va arribar a ser rica i pròspera.

Actualment, Prades compta amb uns 600 habitants i és una coneguda destinació turística familiar i excursionista. Declarat “Poble amb encant”, destaca pel seu patrimoni medieval com l'església gòtica de Santa Maria, la Plaça Major porticada, la font renaixentista, restes de la muralla i portals medievals.

Durant la visita també coneixerem alguns dels seus habitants y les seves actividtats com per exemple a l'Olga i al Sergi, propietaris d' una petita editorial i botiga de còmics manga i, al Màrius, un pagès que ens ensenyarà un camp de llúpol, producte que es conrea a Prades des de fa molts pocs anys.

Després ens dirigirem a Capafonts. Amb 124 habitants és un dels pobles més autèntics de la comarca. Se situa al cor de les muntanyes de Prades, en un turó de 751 metres sobre el nivell del mar.

Visitarem l'obrador de Formatges La Vall del Brugent, elaborats per l'Eva i el Sergi, qui també s'encarreguen del pastoreig de les seves cabres. Durant la visita ens explicaran el seu dia a dia i ens oferiran una degustació dels seus formatges i de la cervesa elaborada amb amb llúpol de Prades, anomenada Complot IPA d'Estrella Damm.

Per acabar, visitarem l'antic forn de pa de Capafonts documentat des del segle XIII.

RESERVA ARA

*La reserva no es inmediata, rebràs resposta de l'empresa comercialitzadora en 24 hores.

Per formalitzar la reserva deixa'ns les teves dades i l'empresa comercialitzadora es posarà en contacte amb tu

ENVIAR RESERVA


4 h aproximadament


Prades


Qualsevol data sota disponibilitat. Consulteu prèviament.

Visita per a grups concertats

Preus: 21€/adults i 16€/nens

Mínim 4 persones.

Per a grups superiors a 12 persones consulteu la tarifa de grups.


21€/adults i 16€/nens

QUÈ INCLOU

Visita guiada, degustació de formatges i de cervesa elaborada amb amb llúpol de Prades.

CONTACTA

La teva ruta

Prades
info@latevaruta.com
638 027 366