Mas Miró

Mas Miró

El Mas Miró

Joan Miró (Barcelona, 1893 - Palma, 1983) és un dels artistes catalans més universals del segle XX. Pintor, escultor, gravador i ceramista, conegut per la seva discreció i silencis llegendaris, és a través de la seva obra que mostra la seva rebel·lia i disconformitat amb els esdeveniments històrics i polítics que li toca viure.

L'arrelament al paisatge de Mont-roig, primer, i posteriorment al de Mallorca, on s'acabà establint definitivament als anys cinquanta, va ser determinant en la seva obra i en el seu llenguatge.

Mas Miró fou el model de La masia, la creació més emblemàtica de l'etapa figurativa de l'artista, però també és on va germinar i madurar la seva obra posterior i on es va perfilar el seu complex llenguatge simbòlic.

"Tota la meva obra és concebuda a Mont-roig." L'obra i l'univers de Joan Miró es van gestar en aquesta població tarragonina, en el marc estricte del Mas Miró i de les terres que l'envolten.

El Mas Miró està format per una sèrie d'edificis de diverses èpoques, des del segle XVIII fins al segle XX. Edificis com; el jardí, el taller el galliner ,els camps, la capella i el corral.

Ruta "El paisatge emocional de Miró"

Mont-roig - Mas Miró Mont-roig del Camp té diversos escenaris que han servit de model per a les obres de Joan Miró: La masia, Mont-roig, el pont, Platja de Mont-roig o Poble i església de Mont-roig són només algunes de les obres pintades aquí que tenen el paisatge del municipi com a font d’inspiració.

Avui, aquests espais es poden visitar en una ruta anomenada “El paisatge emocional de Miró”, que recorre els diferents indrets, degudament senyalitzats i identificats, on el visitant pot observar en primera persona els paisatges convertits per Miró en obres d'art mundialment reconegudes.

El Mas Miró complementa aquesta visita com un dels escenaris cabdals, que, a més d'estar representat a l'obra La masia, té el privilegi d'haver estat casa i taller de l'artista.

 

Preus i horaris

La visita al Mas Miró, emmarcada dins la ruta "El paisatge emocional de Miró", té un preu de 8 €. Aquest preu inclou una audioguia* i un fullet que permetran posar en valor els diferents escenaris que el visitant descobrirà, tant al Mas Miró pròpiament dit com a les diferents localitzacions de la ruta.

Hi ha un preu reduït de 5 € per a:

• Estudiants

• Majors de 65 anys

• Veïns i veïnes de Mont-roig del Camp • Discapacitats • Grups complerts de 12 persones

• Nen/es menors de 8 anys.

• Els veïns de Mont-roig, a més, tenen l'entrada gratuïta els dies: 19 de març, 24 de juny, 24 de juliol i 8 i 29 de setembre, coincidint amb les festes locals i la festivitat de Sant Joan.

Les visites guiades pel Mas Miró amb guia especialitzat tenen un cost de 15€ per persona, en grups de 12 persones. EL preu també inclou l’audioguia* per a la resta de la ruta.

Horaris

A partir del 2 de maig i fins al 16 de setembre

De dimarts a diumenge de 10 a 14h i de 16 a 19:30h (últimes visites 13h i 18:30h.)

Del 16 de setembre fins al 4 novembre

De dimarts a diumenge de 10 a 14h i de 15 a 18:30h (últimes visites 13h i 17:30h.)

Tancat

 tots els diumenges a la tarda, dilluns, i els dies 1, 5 i 6 de gener, 25 i 26 de desembre i el 24 i 31 de desembre a la tarda. Durada aproximada de la visita: 1 hora Tipus de visita

Visita standard: Visita lliure amb audioguia pels Mas Miró i l’itinerari “El paisatge emocional de Miró”.

Visita guiada: Visita amb guia especialitzat pels diferents espais de Mas Miró, resta de la visita amb audioguia*.

Visites especials :La Fundació Mas Miró ofereix visites especialitzades i úniques adaptades a les inquietuds del visitant.

Consultar: comunicacio@masmiro.com

QUÈ MÉS VISITAR

Et proposem altres llocs interessants per descobrir d'aquesta zona

Ermita de la Mare de Déu de la Roca

Mont-roig del Camp - Miami Platja

ACTIVITATS RELACIONADES

Et proposem més activitats interessants per descobrir les Muntanyes de la Costa Daurada

No disposem de cap producte per a la teva cerca.
Prova altres filtres per a trobar el que més s’adeqüi a les teves necessitats.

  • Famílies
  • Grups

Escape room a l'aire lliure- Operació Mont-roig

60 minuts 20€/persona per grups de 21 a 24 persones 25€/persona per grups de 15 a 20 persones Menors de 8 anys gratuït ( Preus orientatius)

Veure més
  • Famílies
  • Grups
  • Senderistes

LA COSTA DE LA PIRATA LLUNA ROJA

Coneixerem la seva història mentre caminem al costat del mar

Un matí 12€/adults i 3€/nens de 4 a 12 anys

Veure més