AGENDA

No et perdis l’agenda d'activitats de les Muntanyes de la Costa Daurada

28 de gener

Visita teatralitzada al Mas Miró

Mont-roig del Camp - Miami Platja

Veure més

27 i 28 de gener

Observacions astronòmiques del cometa C/2022/E3 a Prades

Prades

Veure més

12 de febrer

Cursa 4 Termes

Mont-roig del Camp - Miami Platja

Veure més

31 de maig de 2023

Riudoms Turisme. Descobreix els orígens de Gaudí

Riudoms

Veure més

Observacions astronòmiques del cometa C/2022/E3 a Prades

27 i 28 de gener

PradesObservacions astronòmiques del cometa  C/2022/E3 a Prades

El cel fosc de Prades, un lloc ideal per a l’observació del cometa C/2022/E3 Prades acollirà observacions astronòmiques del cometa el 27 i 28 de gener

El cometa C/2022/E3 es mostra cada dia més brillant i ja és observable sota el cel fosc de Prades. L’1 de febrer, el cometa passarà pel punt més pròxim a la Terra. L’últim cop que ens va visitar va ser al paleolític, fa 50.000 anys.

 

Fotografies del cometa fetes des de Prades han aparegut a mitjans internacionals com Le Figaro i ha sigut "Imatge del dia" a Astrobin , portal internacional d’Astrofotografia.

 

El cel fosc de Prades reuneix unes condicions que el fan idoni per a la observació de fenòmens astronòmics com el del cometa que s’acosta a la terra aquests dies.

La zona compta amb una bona estabilitat atmosfèrica i uns alts nivells de foscor que s’assoleixen amb l’ajuda del canvi d’enllumenat del municipi de Prades i voltants per uns de LED PC Ambre.

 

Aquestes condicions favorables, li van fer merèixer al cel fosc de Prades l’obtenció de la certificació de cel fosc protegit esdevenint la zona de cel fosc protegit més gran d'Europa al voltant d'un parc natural incloent 32 municipis de quatre comarques de les Muntanyes de Prades i del Montsant. El mateix any 2021, també es va rebre la certificació internacional de Destinació Turística Starlight amb altres 21 municipis de la zona actuant com a altaveu per atraure visitants de tot el món.

 

Observacions astronòmiques previstes l’últim cap de setmana de gener

 

L’últim cap de setmana de gener, està previst que el Parc Astronòmic de les Muntanyes de Prades organitzi activitats astronòmiques en relació al cometa amb inscripció prèvia a la web del parc.

 

El dissabte 28 de gener s’ha programat una sessió especial dedicada a l’observació del cometa amb grans telescopis. Durant la sessió, podrem gaudir també de la ruta pel cel i seves constel·lacions interpretada en directe per Guies Starlight.

Paral·lelament, el 27 i 28 de febrer s’organitza un curs dirigit a persones que volen obtenir fotografies de cometes ja sigui amb càmera DSLR i objectius, o bé amb telescopi i càmera dedicada. El curs compta amb un astrofotògraf especialitzat en astrofotografia de paisatge i de cel profund, Aleix Roig @astrocatinfo.

 

Foto de Aleix Roig