AGENDA

No et perdis l’agenda d'activitats de les Muntanyes de la Costa Daurada

10 de desembre

Fira de Nadal de l'Argentera

L'Argentera

Veure més

31 de maig de 2023

Riudoms Turisme. Descobreix els orígens de Gaudí

Riudoms

Veure més

PARTIDES, 1er Festival d'Art a Pagès

26 i 27 de novembre

CambrilsEl festival utilitza la fusió de l'art i l'entorn agrari per donarlos a conèixer recíprocament i enfora, repensant la mirada sobre el paisatge, fent valdre i promovent el diàleg a través de l'art contemporani, incentivant noves xarxes de sabers i estimulant experiències amb les arts visuals i sonores, l'entorn i els seus habitants.

Aquesta primera edició, liderada per un petit grup heterogeni d'agitadors culturals del Camp de Tarragona, comptarà un conjunt  d'instal·lacions que, amb algunes accions associades, conformarà un recorregut per la partida, l'entorn agrícola on se celebra el festival. Les instal·lacions de l'Àngels J. Sagués i el Diego Gil, sorgides d'una  convocatòria oberta, seran peces creades ad hoc, al voltant de temes com la cultura de la immediatesa o la reivindicació de l'àmbit emocional actiu. En Pep Aymerich i en Jofre Sebastian per una banda i la Monica Mura per l'altra, proposen cadascú una acció-instal·lació amb un fil  reflexiu comú al voltant del treball de la terra. Soc casa, una construcció onírica aixecada sobre la profunda necessitat de
transcendència, i Camp-so, cultivar el so per escoltar la terra, una literal recerca sonora. Una altra acció, PLANTacció en aquest cas, és la  proposta de la NúriaCostaBalasch, que convidarà a plantar lletres per a fer germinar paralues.
La jornada de dissabte es clourà amb Dlight, el projecte més recent del valencià Martí Guillem, un projecte on el so i la llum es retroalimenten, generant una experiència poètica i hipnòtica alhora que brutal.
El diumenge, a banda de poder-se visitar les instal·lacions, també s'hi celebrarà un taller de dansa, LabraT, pel qual estan obertes les  inscripcions. La proposta corre a càrrec de Lamajara, una estructura artística que elabora projectes de dansa en formats singulars. LabraT, és una innovadora pràctica de moviment inspirada en el treball del camp.


PARTIDES té el suport de la Diputació de Tarragona i l'Ajuntament de Cambrils.

 

PROGRAMA

PARTIDES. 1r Festival d'art a pagès.

DISSABTE 26.11.2022

11:30 Obertura de portes i presentació del Festival.

-a 17:30 Instal·lacions visitables. Àngels J. Sagués1, Diego Gil2 , Pep Aymerich i Monica Mura.

12:30 NúriaCostaBalasch. PLANTacció.

13:30 Pep Aymerich + Jofre Sebastian. Soc casa

14:00-15:30 Pausa. Música i dinar informal.

16:30 Monica Mura. Camp-so.

17:45 Martí Guillem. Dlight.

DIUMENGE 27.11.22

11:30 Obertura de portes i presentació de la jornada.
-a 14:30 Instal·lacions visitables. Àngels J. Sagués1, Diego Gil2 , Pep Aymerich i Monica Mura.

11:45 Pep Aymerich + Jofre Sebastian. Soc casa.

12:30 NúriaCostaBalasch. PLANTacció.

13:15 Monica Mura. Camp-so.

14:00 Lamajara. LabraT.