Vandellòs

Una manera diferent de viure unes vacances tranquil·les i en contacte amb la natura.

Vandellòs

Una manera diferent de viure unes vacances tranquil·les i en contacte amb la natura.

A tan sols uns 10 quilòmetres, de l'Hospitalet de l'Infant, anant per la carretera comarcal C-44, arribem als pobles d'interior del municipi: Masriudoms, Masboquera i Vandellòs, aquests tres nuclis formen "La Vall de Llors".

El nucli de Vandellòs està a una altitud de 300 metres sobre el nivel del mar; pobles que ens ofereixen una manera diferent de viure unes vacances tranquil·les i en contacte amb la natura. Formant part d'un paisatge pintoresc també hi ha d'altres pobles actualment deshabitats com Gavadà, Genesies, Remullà, Fatges i Castelló.

 

Història

El territori que defineix en l'actualitat el municipi de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant ha estat ocupat al llarg dels segles per diferents civilitzacions. Prova d'això es l'existència de diferents jaciments arqueològics trobats al municipi com les pintures rupestres, realitzades amb la tècnica pictòrica anomenada pintura rupestre "llevantina" i datades entre el setè i el segon mil·leni abans de Crist. Aquestes pintures rupestres van ser decobertes dins de la Cova de l'Escoda, (Vandellòs) S'han documentat 4 pictogrames d'estil esquemàtic i naturalista estilitzat que corresponen a representacions de dues figures humanes, una cérvola i restes de pigment de difícil interpretació.


La situació geogràfica del municipi, entre les terres de l'Ebre, el Camp de Tarragona i les comarques interiors, ha permès al llarg dels anys que els habitants d'aquestes terres establissin contacte amb altres cultures creant rutes d'intercanvi de mercaderies i persones.

 

Llocs d'interès

Els pobles d'interior, Masboquera, Masriudoms i Vandellòs formen "La Vall de Llors". Aquest era un territori amb una gran extensió de Llorers, d'aquí pren el nom. A Vandellòs, la seva església de Sant Andreu (1773) i els seus carrers i places, típiques dels pobles de muntanya, us conduiran al Mirador del Turó del Castell amb una interessant vista panoràmica.

A Masriudoms, cal visitar el seu campanar del segle XIII i el antic rentador públic ubicat a la Plaça de la Font. A Masboquera, lloc on es troba la hípica, hi podem fer rutes a cavall pel nostre terme municipal, i així, conèixer millor la nostre natura i gaudir dels esplèndids paisatges. 

La Vall de Llors, el lloc ideal per fer excursions a peu, en bicicleta o a cavall ... anima't i gaudeix de la natura!

Centre d'Interpretació de l'Oli (El Molí de Vandellòs)

Al Molí de Vandellòs no tan sols trobareu l'espai i la maquinària original d'aquest molí, sinó que a més la podreu veure funcionar, podreu escoltar el testimoni dels moliners que l'han utilitzat i gaudir d'una esplèndida pel.lícula dels anys setanta, amb el molí vell a ple rendiment. 

L'antic molí de Vandellòs s'ha rehabilitat, restaurat i reconvertit en un centre d'interpretació dedicat a l'oli, pioner en el seu sector. És un edifici autèntic que amb el complement d'una museografía moderna (panell audiovisuals, figures de resina hiperrealistes, audioguies, sonoritzacions) ens convida a descubrir i explorar el món de l'oli tot passejant i sorprenent-nos a cada racó.

Finalment, per completar la visita, podeu tastar l'oli de la Vall de Llors. Tota una experiencia per sucar-hi pa!

Ca la Torre

Endinsant-nos en el nucli de Vandellòs ens trobem "Ca la Torre".
Casa pairal més significativa del municipi, pren el nom d'aquest element arquitectònic degut a que conté una torre de defensa de l'època Medieval. Aquestes torres es construïen prop de la costa i també a l'interior com lloc d'observació i protecció contra els atacs dels pirates que amenaçaven les nostres costes.

Masia de Castelló

Castelló, és un dels pobles deshabitats des dels anys 50. 
A l'hivern cobra vida gràcies a la representació del "Pessebre dels Estels" on els visitants poden veure com era la vida rural d'un poble de fa segles i conèixer els principals oficis que s'hi desenvolupen. Tot passejant lliurament pel poble de Castelló es pot gaudir de més de trenta oficis escenificats per personatges que anys enrere utilitzaven aquestes feines com a medi de vida : escoltar els cops de ferro calent a la forja, veure el cavall girar a l'era mentre bat el blat, sortir en mig del fum de la carbonera, etc. Tot això i més ho trobareu al Pessebre dels Estels!

Ruta de les Fonts

Al municipi de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant s'hi poden trobar més de cinquanta fonts, ubicades en 6 rutes que permeten descobrir-les, gaudir-les i aprofundir en la seva història.

Les Rutes de les Fonts són aptes per tots el públics, ja que van des de les més accessibles, fins a les que tenen un grau més elevat de dificultat. Part d'aquestes rutes es poden realitzar a peu o en BTT, però també n'hi ha que permeten fer part del trajecte en cotxe. Les sis Rutes de les Fonts del terme municipal de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant són:

 1. Remullà i Vidriers
 2. Masriudoms i les Obagues de l'Irla
 3. Masboquera i Castelló
 4. Vandellòs i els Taixos
 5. Fatxes, Genessies i Gavadà
 6. L'Hospitalet i l'Aigualcoll

Si voleu conéixer el recorregut de cadascuna de les Rutes, podeu contactar amb l' Àrea de Turisme de l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant.

Mola de Genessies (restes del Poblat Iber)

La Mola de Genessies és una muntanya de 711 metres que es troba entre els municipis de Vandellòs - l'Hospitalet de l'Infant i Tivissa.
La zona de les muntanyes de Tivissa - Vandellòs històricament ha estat poc poblada, amb un predomini dels elements naturals per sobre de les produccions de paisatge cultural. No obstant, el baix nivell d'ocupació del territori, els assentaments s'hi ha produït de ben antic, com així ho demostren els assentaments ibers de la Mola de Genessies. Per descobrir aquest assentament Iber , existeix una ruta circular per fer a peu de nivell no molt elevat.

QUÈ MÉS VISITAR

Et proposem altres llocs interessants per descobrir d'aquesta zona

Centre d'Interpretació de l’oli de Vandellòs

Vandellòs

ACTIVITATS RELACIONADES

Et proposem més activitats interessants per descobrir les Muntanyes de la Costa Daurada

No disposem de cap producte per a la teva cerca.
Prova altres filtres per a trobar el que més s’adeqüi a les teves necessitats.

 • Famílies
 • Grups
 • Senderistes

NITS CELESTIALS

Excursió astronòmica i fotogràfica

1h 15€/adults i 5€/nens

Veure més
 • Famílies
 • Grups
 • Senderistes

MUNTANYES DE LA COSTA DAURADA

Itinerari guiat de 3 dies

3 dies 60€/persona

Veure més
 • Grups
 • Senderistes

EXCURSIÓ NOCTURNA AL NAS DEL GEGANT ADORMIT

Un espectacle formidable de la natura

3h 15€/persona

Veure més
 • Famílies
 • Senderistes

LES TALAIES DELS IBERS

Descobreix una cultura única

2h 30' 12€/adults i 3€/nens

Veure més
 • Parelles
 • Gourmets

ESCAPADA GASTRONÒMICA

Gastronomia mediterrània i relax a La Figuerola Resort&Spa

2 dies i 1 nit 95€/persona

Veure més
 • Grups
 • Senderistes

EXCURSIÓ NOCTURNA ALS PEUS DEL GEGANT ADORMIT

Posta de sol des del cim de la Mola de Colldejou

2h 40’

Veure més
 • Parelles

ESCAPADA ROMÀNTICA A LA FIGUEROLA

Gaudeix de La Figuerola Resort & Spa en parella

3 dies i 2 nits 105€/persona

Veure més
 • Parelles

ESCAPADA RELAX

Relaxa't a La Figuerola Resort & Spa

2 dies i 1 nit 80€/persona

Veure més