Instagram YouTube Pinterest

LA CAPÇALERA DEL RIU SIURANA

El riu Siurana neix a la vessant occidental de les Muntanyes de Prades i, com els altres rius principals d’aquestes serres, manté un cabal constant que juga amb el substrat que travessa, excavant congostos, creant tolls, salts d’aigua i raconades d’una gran bellesa. Des del poble de la Febró, on neix, el riu ha modelat una vall dominada des dels cingles per l’inexpugnable Siurana, l’últim reducte de l’ocupació musulmana a Catalunya. Per descobrir aquesta vall us proposem una travessa des de la Febró fins a Arbolí, passant pel Gorg i el poble abandonat de Gallicant.

INICIEM LA RUTA

Sortim de la Febró resseguint el riu per un camí ample, aigües avall. Creuem el riu diverses vegades, deixem la pista i continuem davallant per l’antic camí dels Quatre molins, amb alguns trams empedrats, gaudint del congost excavat pel Siurana. El camí acaba desembocant al riu, més amunt del Molí de l’Esquirola. El creuarem per seguir el PR* que ens portarà al Gorg, on l’aigua s’entolla i ens podrem banyar. Des d’aquí, seguint el GR*, ascendirem fins a Gallicant, avui abandonat, i arribarem al poble d’Arbolí.

Temps: 3:30 h.

Dificultat: Baixa

Apta per families amb nens:

Btt: No

Ruta circular: No

Termes municipals:

  • ARBOLÍ
  • LA FEBRÓ

Distància total: 11 km

Ascens: 450 m

Descarregar ruta en format .gpx

COMPARTEIX AQUESTA RUTA

RUTES DESTACADES

La xarxa de camins del Baix Camp us permet descobrir el nostre territori a un ritme tranquil, gaudint del paisatge, els seus pobles i la seva gent. Endinseu-vos-hi amb aquestes rutes que us hem preparat!

CERCA LA TEVA RUTA

Temps

Hores

0 h

2 dies

6 dies

Distància

Quilòmetres

0 Quilòmetres

40 Quilòmetres

Dificultat

0/100

Baixa

Alta

Municipis