Instagram YouTube Pinterest

L’AMAGATALL DELS CARLINS

Vilaplana s’ajeu al peu de les Muntanyes de Prades, esguardat des de dalt pel llogarret deshabitat de la Mussara. Els dos pobles, els seus cingles imponents i les seves valls ens ofereixen racons d’una gran bellesa, racons que foren també un refugi de guerrillers. Un d’ells, el cabdill carlí Cercós, morí a la cova anomenada l’Hospital dels Carlins, i fou enterrat d’amagat al cementiri de la Mussara. Diu la llegenda que l’odi que suscitava als seus enemics liberals féu que un grup anés al cementiri i, en no aconseguir trobar la tomba, afusellaren simbòlicament una de les caixes, on estava enterrada l’àvia Boronada.

INICIEM LA RUTA

Sortim del poble de Vilaplana en direcció al camí de les Tosques, marcat com a PR* i en bona part empedrat, i ens enfilem muntanya amunt creuant el barranc diverses vegades. Arribem a la Mussara, amb la Punta de les Airasses com a miranda privilegiada de la Costa Daurada. De les Airasses, baixem cap al camí dels Masos i seguim planejant fins que trobem el baixador cap al camí dels Garrigots, que ens durà de tornada al poble, davallant dels imponents cingles a la fèrtil vall.

Temps: 4:50 h.

Dificultat: Baixa

Apta per families amb nens:

Btt: No

Ruta circular: No

Termes municipals:

  • ALFORJA
  • VILAPLANA
  • L'ALEIXAR

Distància total: 15.4 km

Ascens: 600 m

Descarregar ruta en format .gpx

Descarregar ruta en format .pdf

COMPARTEIX AQUESTA RUTA

RUTES DESTACADES

La xarxa de camins del Baix Camp us permet descobrir el nostre territori a un ritme tranquil, gaudint del paisatge, els seus pobles i la seva gent. Endinseu-vos-hi amb aquestes rutes que us hem preparat!

CERCA LA TEVA RUTA

Temps

Hores

0 h

2 dies

6 dies

Distància

Quilòmetres

0 Quilòmetres

40 Quilòmetres

Dificultat

0/100

Baixa

Alta

Municipis