Auditori de Santa Llúcia

Auditori de Santa Llúcia

L’Auditori de Santa Llúcia és un espai públic destinat a serveis culturals: concerts, conferències, reunions, exposicions, casaments civils, etc. Té un aforament de 100 seients i compta amb megafonia i guies per penjar-hi quadres. Els serveis de WC estan adaptats per a minusvàlids. També hi ha una sala annexa per a la realització de reunions i exposicions. El local guarda, també, els gegants i nans i els equipaments de la Comissió de la Cavalcada dels Reis.

 

Característiques de l'edifici

Es tracta d’una església gòtica situada al costat de l’hospital, dins les muralles de la vila, mostrant la seva façana occidental al carrer de l’Hospital.

La seva planta és rectangular, amb 17m de longitud màxima, 8m d’ample i 5,30m d’alçada.

Els murs són de mamposteria reforçada per carreus a les cantonades i, al seu interior, els pilars són de secció quadrada amb mitja columna adossada distribuïts en quatre tramades a la seva capçalera. El sostre és angular a doble vertent i de fusta. L’única ornamentació que hi ha són uns capitells adossats als pilars de la capçalera. En l’obra s’havia imitat la de Paretdelgada encara que Santa Llúcia resultà de menors proporcions.

 

Història

El temple de Santa Llúcia i Sant Jaume fou construït com a capella d’un nou hospital que s’aixecava a la Selva del Camp durant el segle XIV. Sembla que el 1328 l’antic edifici de l’hospital fora vila encara servia, i aquest mateix any es feien les escriptures de venda d’unes cases destinades a la nova obra. Cap al 1330, la construcció estava en marxa. Així, el 1334 ja es recaptaven fons per a fer imatges dels sants titulars, prova que el temple estava a punt de ser consagrat. Les últimes reformes d'adaptació es van fer l'any 1994.

Cal sol·licitar-ne l'ús a les oficines municipals amb antelació

QUÈ MÉS VISITAR

Et proposem altres llocs interessants per descobrir d'aquesta zona

Castell de La Selva - Castell del Paborde

La Selva del Camp

ACTIVITATS RELACIONADES

Et proposem més activitats interessants per descobrir les Muntanyes de la Costa Daurada

No disposem de cap producte per a la teva cerca.
Prova altres filtres per a trobar el que més s’adeqüi a les teves necessitats.