Castell de La Selva - Castell del Paborde

Castell de La Selva - Castell del Paborde

El Castell de la Selva va ser durant segles la residència senyorial dels prefectes de Tarragona i els arquebisbes de la metròpoli. Pertanyia a la Pabordia de l’arquebisbe de Tarragona, i probablement fou edificat a les darreries del segle XII. Era una residència molt freqüentada pel paborde, però feia, principalment, de magatzem dels fruits secs i dels delmes.

El 1411 el papa Benet XIII va decretar la supressió de la pabordia i el Castell va ser administrat directament per l'arquebisbe de Tarragona i al s. XVI s'amplià l'edifici amb unes construccions amb finalitats residencials i amb un pis superior al qual s'hi accedia per una escalinata.

L’acció de les Corts Constituents durant el Bienni de 1822 va acabar, de fet, amb els senyorius. Aquesta obra va ser complementada amb les lleis desamortitzadores de la meitat del segle XIX, i així el castell de la Selva passaria a propietat o usdefruit del Comú de la vila. 

Passant per diversos usuaris després de la desamortització eclesiàstica, el Castell, l'edifici patrimonial més gran del poble  s'havia convertit en una ruïna amb la qual han conviscut els selvatans durant dècades.

Finalment, en una bonança econòmica municipal, l'Ajuntament, entrat el nou mil·leni, va decidir tirar endavant un projecte ambiciós com era el de restituir el monument i donar-li una funció d'ús públic d'acord amb la seva identitat, un equipament cultural de primer ordre.

 

Turisme de congressos

Espais destinats a serveis  culturals, es disposa de sales preparades per conferències, reunions, casaments civils, etc.

La sala del celler major té una capacitat de 132 persones (11 files de 12 butaques), i un escenari de 45.06 m². Disposa de megafonia,  i tot el necessari per  projeccions audiovisuals .

 

 

Els caps de setmana, el Castell és la seu de l'oficina de Turisme de la Selva del Camp, en horari de 11 a 13 i de 16 a 20 hores els dissabtes i de 10 a 14 hores els diumenges.

QUÈ MÉS VISITAR

Et proposem altres llocs interessants per descobrir d'aquesta zona

Auditori de Santa Llúcia

La Selva del Camp

ACTIVITATS RELACIONADES

Et proposem més activitats interessants per descobrir les Muntanyes de la Costa Daurada

No disposem de cap producte per a la teva cerca.
Prova altres filtres per a trobar el que més s’adeqüi a les teves necessitats.