Instagram YouTube Pinterest

MAQUIS ENTRE AVELLANERS

Excursió que ens permetrà gaudir dels camps conreats que s’enfilen als contraforts de les Muntanyes de Prades, un paisatge agrari escenari de les accions dels maquis, com l’intent de sabotatge, l’any 1947, de la línia elèctrica de Seròs a Reus per commemorar la proclamació de la II República. En van volar una torre elèctrica al terme de Vilaplana, però sembla que no n’aconseguiren interrompre el funcionament.

INICIEM LA RUTA

Excursió que parteix de l’Aleixar pel camí del Mas de Pubill, passant per l’imponent pi pinyer de les Planes, fins arribar a Vilaplana. Pugem fins al capdamunt del carrer Major i sortim del poble per l’est, travessant la carretera i agafant a la dreta el camí que comunicava el poble amb l’Albiol. Arribem al camí de Reus a Prades, marcat com a GR* i el seguim avall, passant pel coll de la Batalla. Just abans del mas de Borbó deixem el GR* i davallem a la dreta pel camí de Mas de Segimon que ens tornarà a l’Aleixar.

Temps: 4:10 h.

Dificultat: Baixa

Apta per families amb nens:

Btt:

Ruta circular:

Termes municipals:

  • VILAPLANA
  • L'ALEIXAR

Distància total: 13.5 km

Ascens: 350 m

Descarregar ruta en format .gpx

Descarregar ruta en format .pdf

COMPARTEIX AQUESTA RUTA

RUTES DESTACADES

La xarxa de camins del Baix Camp us permet descobrir el nostre territori a un ritme tranquil, gaudint del paisatge, els seus pobles i la seva gent. Endinseu-vos-hi amb aquestes rutes que us hem preparat!

CERCA LA TEVA RUTA

Temps

Hores

0 h

2 dies

6 dies

Distància

Quilòmetres

0 Quilòmetres

40 Quilòmetres

Dificultat

0/100

Baixa

Alta

Municipis